În pofida numelui prăjiturii, desertul nu se lasă cu dureri de cap nici pentru cel care o prepară, nici pentru cei care o consumă. Este un desert care impresionează și care se prepară relativ simplu.
Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp liber. Iată rețeta:
Pentru Blat
6 Albuș ou
150 Grame Zahăr
1 Plic Zahăr vanilat
2 Linguri Făină
1 Plic Praf de copt Se stinge cu oțet sau zeamă de lămâie
50 Grame Nuci măcinate
4 Gălbenușuri de ou
Pentru Cremă
200 Grame Unt
2 Linguri Ness
2 Gălbenuș ou
150 Grame Zahăr pudră
50 Grame Nuci
Pentru Glazură
1/2 Cană Apă
6 Linguri Zahăr
3 Linguri Cacao
50 Grame Unt
Pentru Blat:
1. Șase albușe de ou se bat spumă și se adaugă toate celelalte ingrediente pentru blat.
2. Rezultă un aluat care se toarnă într-o tavă unsă cu făină. Se pune la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute, până se rumenește.
Pentru Cremă:
1. Untul și cu cele două linguri de ness se frecă bine.
2. Separat, gălbenușurile cu zahărul pudră se freacă până nu se mai simte zahărul.
3. Se amestecă cele două compoziții și se adaugă 50 grame de nuci prăjite, tăiate mărunt.
4. Se întinde crema, peste blatul bine răcit.
Pentru Glazură:
1. Zahărul, cacao, untul și apa, se fierb bine, până se aerează. (Se fac bule în cremă).
2. Se toarnă glazura caldă peste cremă.
3. Prăjitura se lasă la răcit!